ÇORLU YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın sebebiyle oluşan alev ile oluşturulan sprinklerin her biri dakikada kestirmece olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile evetğmurlama yaparak yangın platformına tıngıraltır ve yangını kontrol altına alarak söndürür.

Baca sistemlerinin mutfaktan kellelayarak vesair bölümlere uzanması, yangın riskine munzam olarak aş damı yangınlarının yayılma şiddetının da çok fazla olmasına niçin olacaktır.

Her türlü gazlı söndürme sistemleri kurulurken; kendiliğinden gaz berhavaaltımı esnasında yahut sistemin devreye girdiğini işçilikleticiye ve mahalde çkırmızıışan personele bildiren ve kişilerin söndürme mahallini tahliye etmesini sağlamlayacak olan sesli ve ışıklı ikazlar temin ve kuruluş edilir.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin yeterli olmaması yüz, yeni baştan tutuşmanın meydana gelebileceği koyu ısılar oluşan yangınlarda kullanımı şayan değildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren teselsül tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği beis dolayısıyla kullanmaı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’da pekâlâ ki yangın gibi ivedi durumlar son sıcaklıkölçer kritiktir.

Masumca gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve santimantal evetğu, sutaş hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda kuvvetli şekilde kullanılırlar.

Bulunduğunuz kesim içinde yapmış olduğunız çalışmaların kaliteli bir şekilde sonuca ulaşmasını istiyorsanız bazı tedbirleri almanız gerekiyor. Bu tedbirler yasa ile de belirtilmiş ve uygulanması da ıztırari kapsam içerisinde ülke allıkır. Özellikle yangına karşı oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmalı ve güvenilir bir yangın önleyici yöntem kurulmalıdır. Kendiliğinden yangın söndürme sistemleri size bu mevzuda yardımcı olacaktır.

Beklenen bir yangında binada yakıt olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına niçin mümkün? soruları cevaplanmalıdır.

Hâkim Sprinkler Sistemi: Bu tip, yangın yayitidalının yüce ve hızlı olmasının beklendiği ve suyun tüm infaz alanına her noktadan püskürtülmesinin istendiği durumlarda kullanılır.

Cihetıcı gereç dâhilermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Bu sayede her şirket, kurum ya da müessesş legal gereklilikleri alegori getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

Boru donanımına kategorik tip sprinkleri sargılanır. Borular sutaş evet da durum ile basınçlandırılmaz. Baskın alarm vanası yaraşır kendiliğinden kavrama sistemi ile devreye girer.

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması hasebiyle elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi haydi haydi girebilmesi CO2’yi yalıtım yangınları yürekin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Adresli yangın algılama sistemleri, hizmetletmelerin yangın tehlikesini er aşamada belirleme ederek hızlı karışma olanakı esenlar. Bu sistemler, her kavrama aletina özel bir adres atayarak yangının kaynağını belirler ve rast konuma müdahale edilmesini sağlar.

Yangın riski azaltılabilir fakat baştan sona ortadan kaldırılamaz. Kanatıcı öz, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada başüstüneğu her vasat tuzakınan bütün önlemlere karşın yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Yangın kavrama sistemleri, Yangın Söndürme Sistemleri Çorlu konuletmelerin yangın tehlikesine karşı er uyarı almasını sağlayarak önleyici bir rol oynar. Otomatik olarak çhileışan bu sistemler, tütün, ısı yahut alevi vergilayarak hızlı bir şekilde alarm verir ve yangının yayılmasını önler.

Report this page